Microneedling

Microneedling

Een behandeling met de M-pen is een uitstekende behandeling voor een huid die wat extra aandacht nodig heeft. Het is geschikt voor een oneffen huid, grove poriën en acne littekens en striae of preventief tegen huidveroudering.

De behandeling

We beginnen de behandeling met het exfoliëren van de huid doormiddel van een cleanser met glycolzuur. Daarna volgt de behandeling met de de M-pen. Deze maakt door middel van verschillende naaldjes, kleine verticale geultjes in de huid die aan de buitenkant niet echt zichtbaar zijn. De huid wordt op deze manier genoeg ‘geopend’ waardoor de huid geactiveerd word en de werkstoffen dieper in de huid kunnen dringen. De huid wordt gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken wat een stevigere en gladdere huid oplevert. Acne littekens, striae en fijne lijntjes worden oppervlakkiger. Daarna word er nog een masker aangebracht om de huid zo snel mogelijk te kalmeren en te herstellen.

Huidreactie

De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden, en zal warm aanvoelen. Ook is het mogelijk dat de huid licht gaat zwellen. In een enkel geval kunnen er schilfers ontstaan. De roodheid kan 3 tot 4 dagen aanhouden. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge SPF. De prevention+50  is hier de ideale dagcrème voor.

Microneedling is inzetbaar voor:

 Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping
 Acne littekens
 Littekens van andere aard
 Zonbeschadiging
 Pigmentstoornissen
 Grove huidstructuur / vergrote poriën
Striae / striemen

De duur van de behandeling
45 minuten

Tip:

Bereid je huid beter voor op de microneedling behandeling door een peeling. Hierdoor is de opperhuid al verdunt waardoor er een nog mooier resultaat is. Voor het mooiste resultaat adviseren wij een kuur van 6 behandelingen.